Шестима души загинаха при тежка катастрофа край Стара Загора, при която автобус с турска регистрация се обърна и падна върху лек автомобил. Четири от жертвите са ученици. 

Около 22 ч. снощи на околовръстния път на Стара Загора и разклона за село Хрищени автобусът се обърща и пада върху лек автомобил фолксваген "Голф", който се движи по път без предимство. Колата управлява 18-годишен шофьор с три месеца стаж зад волана.

При сблъсъка автобусът се е обърнал върху автомобила и пътуващите в него четирима младежи са загинали на място. И четиримата са дванайсетокласници от френски паралелки в езиковата гимназия "Ромен Ролан".

На място са загинали и две румънски гражданки, пътували в автобуса. Сред останалите 17 пътници в него ранени и пострадали няма. Заради трагичния инцидент кметът на града Светлин Танчев обяви 8 март за

Ден на траур в памет на загиналите 

Отменят се всички обществени прояви в този ден. Кметът призовава гражданите, които имат лични тържества на тази дата, да ограничат максимално пускането на увеселителна музика на обществени места, информира БТА.

На сградата на общината е спуснато черно знаме. Кметът се е срещнал със старозагорския митрополит Галактион, като на срещата е уточнено, че едновременен траурен камбанен звън от всички храмове в града ще прозвучи днес и утре в памет на загиналите.

Утре в катедрален храм "Свети Димитър" ще бъде отслужена заупокойна служба, а в 11:15 ч. пред общината има осигурен транспорт към гробищния парк. Община Стара Загора ще окаже пълна подкрепа на семействата на загиналите младежи. 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето