Това е едно от най-странните убийства в Германия през последните години, твърдят прокурори.

Тъй като в наказателното право на Федералната република канибализмът не фигурира като състав на престъпление, прокуратурата е започнала следствие за предумишлено убийство. Престъплението било извършено през пролетта на 2000 г. пред видеокамера със съгласието на жертвата - инженер от Берлин, работил в "Сименс".

"Полицията арестува 41-годишен мъж от Ротенбург, издирван за убийство. Той е убил 42-годишен мъж, който очевидно е бил съгласен с това. След това разрязал жертвата на парчета и изял част от нея.

Заподозреният и жертвата се запознали чрез обява в Интернет. Двамата били хомосексуални и имали склонност към канибализъм", казва прокурорът Ханс Манфрет Фанг.
В обявата пишело, че се търси млад мъж, добре сложен, между 18 и 30 години, съгласен да бъде разчленен. Полицията попаднала по следите на канибала благодарение на нова обява. В нея той писал, че търси контакт с мъж, който има желание да бъде убит и изяден. Пет-шест души откликнали на писмото, пише германската преса. При ареста полицията открила в жилището на канибала замразено човешко месо, части от скелет и видеозаписи. На някои от 50-те касети е открит пълният запис на убийството. Домът на убития бил свързан с 15 линии он лайн.