Бившият треньор на Димитър Бербатов в Байер (Леверкузен) Михаел Скибе ще води дело за изнудване със сексснимки в размер на 160 000 евро. Полицайката Дженифър П. и нейният хърватски приятел откраднали от колата на специалиста през декември 2006 мобилен телефон, навигационна система и шест билета за предстоящия тогава мач от евротурнирите между Байер (Леверкузен) и Бешикташ.

Девет месеца по-късно, полицайката заплашила Скибе, че ще даде на медиите снимките от телефона, които били с твърде интимно съдържание, на които треньора е с екс-приятелката си. Изнудвачите поискали 160 000 еврo, за да бъдат доставени в прозрачна кутия във Вупертал, а след това Скибе щял да получи телефона си. Той обаче подал сигнал в полицията, но планираната операция пропаднала, защото парите не били предадени.

Няколко дни след това Дженифър П. и нейният приятел Бруно Б. били арестувани съвсем наблизо. От четвъртък ще започне много интересно за медиите дело в съда в Дюселдорф, като Скибе ще бъде свидетел. Наскоро немският специалист бе уволнен, като треньор на Галатасарай (Истанбул).