Младши полицейски инспектор от полицията в Брезник уби двама младежи снощи при катастрофа. Все още не е потвърдено, че 40-годишният полицай е шофирал в пияно състояние. От полицията в Перник отказаха да обяснят кога ще станат готови резултатите от алкохолната проба на мъжа.

Около 21.00 часа снощи от Брезник към Трън в лек автомобил се движат  20-годишен младеж и момиче на 17 години. Те са засечени с камион от 40-годишния полицай Иван Горянов.

Младежите загиват на място, а полицаят е настанен в пернишката болница с контузна рана на главата, без опасност за живота. Взета му е кръвна проба за алкохол.

От полицията в Перник отказаха коментар и не уточниха дали полицаят е употребил алкохол.

Община Брезник реши да отмени честванията по случай 1 март заради катастрофата, съобщиха от общинската администрация.

Иван Горянов работи от 10 години в системата на МВР. Той съвместява и дейността домакин на РПУ-Брезник. Във фаталната вечер той прекарвал дърва на свой приятел до с. Ярджиловци.

Загиналият Христо е бил единствено дете в семейството. Родителите му също работели в системата на МВР, баща му преди години починал. Румяна е ученичка в брезнишката гимназия. В нейна памет днес занятията там бяха отменени.  

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето