Ден след старта на Music Idol 3 тази неделя от 21 ч. зрителите ще гледат най-интересното от регионалните и театралните кастинги в продължение на десет епизода всяка делнична вечер от 20 ч.
 
За разлика от предходните две издания тази година талантите заложиха повече на собствения стил в изпълненията, без да се опитват да имитират световни величия. Това беше и основното изискване на журито.

Част от кандидатите взеха участие в прослушването, само за да се преборят за славата на "Кен Ли", като залагаха на предварително подготвена програма. Изключително атрактивно се оказа мъжко дуо от Варна, което представи страхотна интерпретация на различни световни хитове.

Младеж пък си направи прическа подобна на прическите на Фънки и Дони, само за да продължи напред в шоуто. Други от явилите се бяха подготвили изключително интересни текстове, посветени на журито. Всичко това предстои да бъде показано по bTV още следващата седмица.
 
Големите концерти

ще започнат от края на март, като в продължение на десет седмици феновете на Music Idol ще имат възможност да гласуват за любимците си. 

За разлика от предходното издание, след приключването на театралните кастинги, за малките концерти ще продължат 20, а не 18 кандидати, както беше миналата година. От тях зрителите ще трябва да изберат 12 финалисти, които ще се борят за голямата награда – продуцентски договор с "Вирджиния рекърдс".
 
Тази година Music Idol ще заложи на различна схема

по време на същинската надпревара. Предаванията на живо ще бъдат не два, а три пъти седмично и ще се излъчват от зала "Фестивална". Освен двучасови концерти и елиминации този път ще бъде включено и коментарно токшоу с риалити елементи.

Отново всяка седмица идолите ще имат на разположение различни ментори, които ще им помагат в подготовката за различните задачи. Както в двете предходни издания, така и в третото, зрителите на шоуто ще видят участие на международни звезди, които ще гостуват в него.
 
Различни ще бъдат и задачите за финалистите

За първи път зрителите ще определят песните за един от кръговете. Това ще стане след гласуване на сайта на предаването MusicIdol.btv.bg.

За музикалния съпровод ще се погрижат Преслава Пейчева и група "Те" и Ясен Зердев, финалист от втория Music Idol.

Третото издание ще се излъчва и в ефира на македонския канал А1, в който югозападните ни съседи ще могат да гласуват за своите фаворити.

За първи път победителят в на най-успешното музикално риалити в България ще има възможността да изпълни първия си сингъл по време на големия финал на шоуто.
 
Music Idol ще предложи общо 31 концерта на живо, 11 от които - големи концерти. Финалът ще е в началото на лятото.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето