Холандската звезда Гилбърт Айвъл ще пристигне в края на седмицата в България. Това е второ посещение на състезателят оп ММА в страната ни. През лятото боецът бе в  Бургас по покана на президента на българската федерация по ММА Любен Джубрилов. Айвъл реализира семинар в спортна зала "Аякс", както и бе рефер на една от Гала вечерите по свободни двубои през лято 2008. По всяка вероятност Гилбърт Айвъл ще бъде рефер в предстоящата седма по ред и първа за тази година Гала по ММА в Стара Загора.

Официални гости на галата ще бъдат още президентът на Световната Кикбокс Мрежа - WKN , чието седалище е Фрация Стефан Кабрера, белгийската звезда с турски произход Осман Ягин – носител на 16 световни титли и 31 европейски титли по тай бокс, кик бокс (фул котакт), както и неколкократният световен шампион по тай бокс от Франция Грегори Шоплен.

Сред ВИП гостите на шоуто по ММА (Mixed Martial Arts) в старозагорската зала ДЗУ ще бъдат тежката артилерия на силовите спортове – красивите тела, шампиони по бодибилдинг Христомир Христов, Димитър Димитров и Георги Димитров.

Междувременно едно от най-важните събития през годината е участието на страната ни в силният турнир М1 Чалъндж. Припомняме, че жребият отреди България да срещне съперниците на САЩ 2 (състав смесен от състезатели от САЩ и Канада), Финландия и Бенелюкс (съставен от състезатели на Белгия, Холандия и Люксембург). Това са съставите попаднали в група С. По регламент при всяко домакинство играем с отбор от нашата група и посрещаме по четири състава от друга група.

България приема САЩ на 28 март в Бургас, както и съставите на Китай, Отбора на света, Турция и Австралия. Промяната на дата 28 март вместо 21 март, както бе първоначално обявено бе направена заради турнирът по волейбол от Суперлигата, който ще се проведе в бургаската зала "Младост" от 19 до 23 март. Промяната бе направена по време на визитата на Директорът на Област Европа и главен организатор в М1 – холандецът Патрик Ехелд.

На 2 май българските национали гостуват в Бразилия на Бенелюкс, а на 4 юни в Сеул "лъвовете" ни играят срещу финландците.

В петък в пресклуб "България", София от 11 часа ръководството на Българската федерация по ММА ще даде пресконференция, на която ще бъдат оповестени подробности около предстоящите събития.