Утре главният оръжеен инспектор Ханс Бликс ще уведоми Съвета за сигурност колко време ще е необходимо за обработка на информацията. От Международната агенция за атомна енергия казаха, че очакват да са готови с предварителния си анализ до десетина дни.

Русия заяви междувременно, че Ирак има положителна нагласа към резолюция 1441 на Съвета за сигурност на ООН. В декларация на руското Външно министерство се посочва, че Ирак е предоставил навреме доклада за оръжейните си програми. Това, според Русия, е положителен знак за добрата воля на Багдад. Като позитивен сигнал Москва изтъква и ненарушаваното сътрудничество с международните инспектори.

Руският външен министър Игор Иванов е провел телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Колин Пауъл. В разговора Иванов е призовал за "максимално задействане на политико-дипломатическите лостове" при уреждането на проблема с Ирак.

Германия няма да участва в евентуален военен удар срещу Ирак въпреки продължаващите призиви на Вашингтон към съюзниците му от НАТО за подкрепа.
Правителственият говорител заяви, че кабинетът на канцлера Герхард Шрьодер ще продължи да подкрепя усилията на ООН за политическо решаване на проблема и проверките на оръжейните инспектори.