Загиналите са пътували в "БМВ". На прав, заледен участък автомобилът се завърта и преминава в насрещото платно. Там се е движел автобус с 22-ма пътници от Хасково за Варна. Двете превозни средства се удрят и се преобръщат заедно в крайпътна канавка. В резултат на силния удар, лекият автомобил се врязва и изкоренява крайпътно дърво. Няколко часа служителите от "Гражданска защита" са обработвали останките от автомобила, за да установят броя на загиналите.

От пътниците в автобуса няма жертви. Четирима младежи са получили леки наранявания. Според водача на автобуса, "БМВ"-то се е движело с много висока скорост и при опит за изпреварване, шофьорът му е загубил контрол над автомобила, който е преминал в насрещото платно.

Друга тежка катастрофа е станала вчера на Кремиковско шосе, уточниха от МВР. Лек автомобил "Лада" се е блъснал в автобус, собственост на металургичния комбинат "Кремиковци". На място са починали шофьорът на леката кола и пътуващият до него младеж. Освен това автопроизшествие, още други две са станали в района на София, но загинали при тях няма. Леките катастрофи по улиците на столицата са 37.

За последното денонощие, несъобразената скорост в заледени участъци е отнела живота на петима души и има 19 ранени. Най-много катастрофи са станали в района на Пловдив. КАТ съобщи, че най-тежкото автопроизшествие до момента е това край Стара Загора.

Снеговалежът е обхванал почти цялата страна. На места той е придружен от силен вятър, който е образувал преспи. Върбишкият проход, пътят Твърдица - Елена и Троян - Карнаре са затворени за всички превозни средства, съобщават от агенция "Пътища". МВР напомня на шофьорите да управляват автомобилите си с повишено внимание. Според статистиката, най-много са катастрофите в Пловдивско. Опасност от автопроизшествия има и в района на Силистра, където пътищата са заледени, а снежните навявания надхвърлят половин метър.

Снегът и студеният вятър са заледили някои електропроводи в района на Разград. Заради скъсвания и други аварии без ток в района са 49 села. Силният вятър непрекъснато създава аварии и в електрическата мрежа на Русе. Интернет мрежата в града е нестабилна.

Междувременно Държавната морска администрация - регион Бургас забрани корабоплаването в акваторията и извършването на всякакви маневри на морски съдове в залива, както и товаро-разтоварната дейност в пристанищния комплекс. Причина са силният североизточен вятър със скорост 15-16 метра в секунда и 5-баловото вълнение на морето съобщиха от "Гражданска защита". Докато в града времето не се подобри, там ще останат моряците от гръцкия кораб "Санни", който заседна край Резово. Екипажът е в безопасност и чака връзка със собственика на кораба.