Причината за последните арести в Дупница - тези на Стъклето и Ангел Христов - беше изнудване в продължение на години, на което е бил подложен един от собствениците на таксиметрови фирми в града - Пламен Миланов. Според шофьори, които са били негови служители обаче - самият Миланов е рекетирал подчинението си и е прикривал пари. Антон Хекимян и операторът Кристиян Иванов изслушаха хората.

Един от основните виновници братята Галеви и компания да се съберат в ареста се казва Пламен Миланов. Едноличен собственик на таксиметрова фирма в Дупница - до преди 2 години – когато, според Миланов, при него идва Владимир Ангелов - Стъклето - натрапва съдружието и си ежемесечно изнудване. Самият Стъклето пък е един от най-приближените до дупнишките братя.

"Ами Владко влезе във фирмата като съдружник. Не съм канил никой да ми е съдружник, но стана така, че станахме съдружници", разказа Пламен Миланов.

Първоначално Пламен Миланов прие поканата ни да гостува на изнесеното ни предаване в Дупница на 29 януари. Каза също, че ще доведе и свои служители, за да протестират за това, че след ареста на Галеви, общината вече не им дава разрешителни. По-късно обаче отказа участие.

На импровизирания протест в защита на Галеви, който 100-тина дупнични си спретнаха по време на живото ни включване от града - се появиха и няколко таксиметрови шофьори, който обвиниха Пламен Миланов в злоупотреби.

"Миланов не е изнудван за пари, а сам отиде и предложи на Галев 2000 лева на месец да му плаща - другите таксита да не спират на Минчовия площад, на Спортната зала, за да не сме в града - това бяха думите на Миланов - той самия им отнесе парите", разказа таксиметров шофьор.

"Пламен взима по 200 лева на кола за радиостанция, това го знае почти целия град в тоя бизнес. Той си ги взима по 200 - дава фактура за 70, а 130 не - за да му останат парите чисти - това са фактически 20 хиляди лева - 100 коли по 200 лева - а той на държавата не дава 8 стотинки", допълни друг шофьор.

Шофьорите обаче не отричат, че има неясноти как Пламен Миланов и Стъклето са станали съдружници.

Самият Стъклето - се оказа, че е имал голямо влияние върху таксиметровия бизнес. Стъклето има и граждански договор с община Дупница и отговаря за поддържането на зелените площи.

"Ще ви кажа нещо за такситата в Дупница - единственият град, който няма проблеми - и ще ви кажа защо - защото има една табелка Владимир Ангелов-Стъклето - когато се обадят на този телефон - никой не смее да каже нещо на таксиметровите шофьори".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето