Доказателствата са свързани с искането на Сугарев за имунитета на главния прокурор Никола Филчев. Сугарев е посочил единадесет лица, които могат да подтвърдят обвиненията му за главния прокурор.
Седем от тях ще се явят пред Висшия съдебен съвет. Всички те имат информация по делата, които са посочени от Едвин Сугарев в предишните му две писма до висшите магистрати. Сред тези дела са това за убийството на ямболската прокурорка, за украинския самолет с оръжие и за износа на монети от брата на Никола Филчев - Ангел Филчев, за самоубийството на Николай Джамбов.

"И следващата сряда, в 13 часа, ще поканим да се явят и да разкажат пред съвета генерал Атанас Атанасов, Емануил Йорданов, прокурора Васил Миков, Ваня Савова", обяви говорителят на Висшия съдебен съвет Нели Куцкова. 

Висшите магистрати ще изискат и делата, след като от Президентството и министър-председателят не им изпратиха до края на ноември данните за Никола Филчев, с които разполагат специалните служби. На заседанието на Висшия съдебен съвет е поканен и самият главен прокурор, защото той не се явява вече повече от месец.

Никола Филчев не пожела да каже и какви документи е изпратила прокуратурата до председателя на парламента и министър-председателя за Едвин Сугарев.