"Чух от вчера, че в едно дружество, на което принципал не съм аз, имало някакви гаубици, които стават и за други неща. Това няма нищо общо с Междуведомствената комисия. Не е искано разрешение за изнасяне на такива гаубици", подчерта вицепремиерът.

Той каза, че не може да си спомни всички сделки, които са стотици от последната година и, че може би няма сделка за износ на гаубици за Уганда.

По-късно Николай Василев заяви, че е сигурен, че през следващите седмици името "Терем" ще се споменава отново. Така той отговори на въпроса дали управляващите са обсъдили политическата отговорност за случая.

Заседанието на Политическия съвет на НДСВ бе на тема "Приватизация и следприватизационен контрол". Данните са за последните 10 години.
След него Василев съобщи още, че за това време България е загубила 1 милиард лева от некачествена приватизация. За първата една година от управлението си, вицепремиерът отчете общо 770 милиона лева приходи от приватизация и призна, че не е напълно доволен от скоростта на раздържавяването.

Премиерът дойде на заседанието преди министрите си. Журналистическите въпроси, свързани с "Терем", той препрати за отговор към правителствения говорител. Симеон Сакскобургготски запази мълчание след края на заседанието.