Хеликоптер Ми-8 катастрофира в планините на Алтай. Министерството на извънредните ситуации на Русия потвърди информацията за четирима оцелели при катастрофата - пълномощният представител на републиката в Москва Анатолий Банних, вторият пилот и двама фотографи. От разговора с Банних станало ясно, че моторът на вертолета отказал и той рухнал на земята, при което загинали на място седем пътници, в това число пълномощникът на президента на Руската федерация в държавната дума Александър Косопкин.

Трима от оцелелите били намерени на мястото на катастрофата, а един човек сам се добрал до граничарите. Катастрофиралият разрушен вертолет бе открит на 90 км от селището Акташ в района на Кош-Агач от въздуха, като в операцията по издирването, протичаща при температура минус 20 градуса по Целзий, се включиха и самолети амфибии на министерството на извънредните ситуации.

Състоянието на оцелелите е тежко. След като спасителите се спуснат при тях, те ще бъдат транспортирани с хеликоптер до болницата в Акташ.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето