Правителството на Симеон Сакскобургготски продължава своето управление след като днес мнозинството в Парламента, с две гласувания, отхвърли вотовете на недоверие към Кабинета, внесени от ОДС и от "Коалиция за България".

Първо беше гласувано предложението за вот на недоверие на ОДС. Веднага след това - на "Коалиция за България". И в двата случая мнозинството гласува единно и вотовете на недоверие бяха отхвърлени.Премиерът Симеон Сакскобургготски благодари за доверието и увери, че неговото правителство се съобразява с Конституцията. 

"България е и ще продължи да се развива като енергиен център на Балканите и то не само с АЕЦ "Козлодуй", но и с АЕЦ "Белене", заяви министър-председателят Симеон Сакскобургготски.

Депутатите от ОДС бързо напуснаха сградата на Парламента. Според Надежда Михайлова сегашното правителство е първото в най-новата история на страната, което управлява противоконституционно. Лидерът на социалистите Сергей Станишев отбеляза, че ако няма промяна в политиката на управляващите, ще има нови вотове на недоверие.

"Нов вот безусловно ще има - въпросът е кога и на каква тема. Аз казах,че тази политика на правителството не ни устройва", категоричен бе председателят на ПГ на "Коалиция за България" Сергей Станишев. 

Премиерът и министрите са доволни от своето управление и не виждат основания за промени в Кабинета.

"Грешките си отчитате ли?", бе въпросът на Би Ти Ви към финансовия министър.

"Никой не е безгрешен, но мисля, че сме на прав път", убеден е министър Милен Велчев.

 На въпроса "Какви изводи правите от този вот ?" премиерът отговори:

"Трябва да се съберем правителството, заедно.Правителството е колегиална институция, а не някой да води и командва."

Председателят на Парламента Огнян Герджиков при второто гласуване остана въздържал се, защото според него Конституцията позволява само едно гласуване по две сходни предложения за вот на недоверие.