До месец Бургаският апелативен съд трябва да се произнесе за втори път по делото срещу световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки. Той е обвинен за тежка катастрофа, при която загина Петър Георгиев, а пострадалата Мануела Горсова все още е в тежко състояние.

Наблюдаващият прокурор по делото Иванка Козарева поиска ефективна присъда за Стависки, както и завишаване на размера на наложеното обезщетение.

Албена и Максим се съгласиха да застанат пред камерата на bTV в разговор с Миролюба Бенатова.

"Месеци след катастрофата ни беше срам да се покажем по улиците", призна двойната световна шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова пред bTV.

"Албена не искаше да се покаже дори на балкона. Цял свят те мрази. Сякаш съм виновен на всички за всичко. Не виждам причина с която да мога да се оправдавам", допълни Максим Стависки.

"Преди катастрофата мислихме да си вземем почивка и след нея да се върнем да се състезаваме на Олимпиадата. Мислихме за семейство, за деца, но след катастрофата по обективни причини всички тези планове рухнаха", сподели Албена Денкова.

"Станах поука за цяла България. Нарушаваш ли правилата , чупиш живота на само на себе си, а и на много други хора. Ако влеза в затвора няма да справедливо, защот няма да мога да работя за да помогна на семействата на пострадалите", каза още Стависки.

Целият разговор с Албена Денкова и Максим Стависки вижте в прикрепения файл.