Освен заради неправилно хранене, все повече деца страдат от наднормено тегло и заради обездвижване. Ето как може да се преодолее тенденцията към заседнал живот в ученическа възраст.

Движението ни дава здраве, жизнена енергия и хубава фигура - все по-трудно е да ги постигнем, но сме длъжни да ги осигурим на децата си. Часовете по физическо в училище са минимална възможност за това.
"Освен това, което се предлага в училище, родителите биха били полезни на своите деца ако активно търсят да се запишат нещо децата им да спортуват", каза Камен Генчев, учител по физическо възпитание.

Наивно е да се смята, че спортът е за сметка на уроците. Спортът в същност е в помощ на училището, защото разтоварва детето от умствената преумора. Формира и качества, желани от всеки родител за детето му.

"Едно дете, което спортува прави впечатление, че е малко по-добре организирано, отколкото другите деца и по-точни, научено на някаква дисциплина в часовете това си личи много добре", каза Генчев.

Навикът да се движим се създава още в детството и се превръща в начин на живот по-късно. А активният зрял човек, може да неутрализира стреса най-добре с физическо натоварване.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето