Три жени загинаха на място при тежка катастрофа край Шумен. По първоначални данни причина за пътния инцидент е отнето предимство на движещия се по главния път автомобил.

Около 15 часа, лек автомобил с шуменска регистрация, движещ се по една от изходните артерии на Шумен, излиза внезапно на главния път. В него се блъска джип, със софийска регистрация. Според очевидци, вследствие на сблъсъка две от жертвите изхвръкват от колата, а третата остава затисната под ламарините.

Самоличността на жертвите все още не е установена. По първоначални данни, възрастта на загиналите жени е между 16 и 25 години. Тепърва ще се изясняват причините за жестоката катастрофа.

"Колата тръгна от стопа, без да го види на двайсет метра пред него и той караше доста засилено, може би над сто метра. Страшен удар! Тялото летя може би към шейсет метра, а колата-петдесет", разказа Теофан Стефанов, очевидец.

Осем души пострадаха при друга тежка катастрофа край Айтос

Около 16 часа товарен автомобил, превозващ хора, се е преобърнал на пътя между селата Мъглен и Черна могила. Сред пострадалите са седем жени - на възраст от 13 до 55 години, и мъж на 59 години. За щастие няма починали.

И още един инцидент - полицай от Разград загина на място при катастрофа

Инцидентът е станал на пътя Русе-Разград, след град Цар Калоян, снощи. Лек автомобил, управляван от 50-годишния полицай Димитър Димитров, се е ударил в задната част на аварирал товарен автомобил.

Вследствие на удара Димитров е изхвърлен на пътното платно, а автомобилът се е завъртял, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е ударил в друг товарен автомобил.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето