Четиринадесет души пострадаха при катастрофата между автобус на градския транспорт и товарен автомобил на кръстовище в софийския квартал "Красна поляна". В най-тежко състояние, но без опасност за живота, е шофьорът на автобуса. Според очевидци, камионът е минал на червен светофар.

Автобусът се движел по линия 77. На кръстовището на булевардите "Никола Мушанов" и "Възкресение" челно в него се блъска празен камион. За да избегне верижна катастрофа, друг автобус едва не се врязва в стълб.

"Видях как автобусът се завърта и се удря след стълба пред банката, а камионът отиде там в другото платно...Автобусът се е движел на зелено, а камионът е минал на червено", разказва Йордан Йорданов.

Два часа след кървавото начало на съботния ден следите от инцидента са напълно заличени. Петимата пострадали, откарани за консултация в "Пирогов" вече са по домовете си.

Пострадалите са със счупени ребра, охлузвания и повърхностни наранявания. В най-тежко състояние остава 31-годишният шофьор на автобуса. Според лекуващите го във ВМА, пряка опасност за живота му няма.

"Няма данни за фрактура на черепа, общомозъчен ендем, което предполага лечение в реанимация", обясни д-р Кириен Кьосев.

Останалите четирима, докарани във ВМА, са изпратени за домашно лечение.
Ръководството на столичния автотранспорт е категорично, че както шофьорът, така и автобусът са минали задължителна проверка преди началото на смяната и за техническа неизправност или употреба на алкохол не може да се говори.

"Местата в превозното средство са застраховани, когато имат документ от лекар, че са пострадали, ние прилагаме протоколите към застрахователите и те изплащат обезщетение на пострадалите. Няма проблем за пътниците", информира Асен Добранов.

Официално причините за катастрофата все още се изясняват.

От КАТ съобщават за общо 193 катастрофи в столицата, само за последните 24 часа. С опасност за живота са две момчета - на 15 и на 16 години. Лек автомобил връхлетял върху тях и още няколко души на тротоар на кръстовището на булевардите „Константин Величков" и „Тодор Александров".

При друг пътен инцидент през нощта 13-годишен шофьор причини тежка катастрофа в Пловдив. Малко преди полунощ лек автомобил "Форд Мондео", управляван от малкия неправоспособен шофьор се блъска в дърво. Детето-шофьор е настанено в болница с черепно-мозъчна травма.Останалите пътници на 11,12 и на 14 г. са с леки травми и са пуснати за домашно лечение.

Снимката от катастрофата в София, изпратена ни от потребител vaso1, както и други фото и видео материали от инцидента можете да видите в рубриката на bTV "Аз, Репортерът".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето