Десетки столичани станаха свидетели днес и на пожар в София. Седемнайсетгодишен автомобил се запали и изгоря на центъра на столичен булевард. За щастие газовата уредба на колата издържа на огъня и резервоарът не се взриви, което спаси многото хора наоколо, които наблюдаваха пожара.

Екип на bTV се оказа на мястото на инцидента минути след като колата се запали. Попитахме седящите в такситата шофьори защо не дават пожарогасители и не помагат. В отговор повечето жълти коли се изтеглиха по-далече от пожара, за да не пострадат.

И докато съвестни шофьори застанаха на пътя, за да отбиват движението и да предпазят другите коли - нямаше реакция от близко стоящия в караулката на булевард "България" полицай. Трябваше ние да отидем и да го повикаме, а на въпроса ни защо не реагира - pолицаят отговори, че не вижда зад гърба си, защото наблюдава кръстовището.

След като се обадихме на телефон 112, на петата минута дойде кола на пожарната, с която запалената кола беше угасена. Междувременно собственичката на автомобила стоеше отстрани и наблюдаваше какво се случва.

Два инцидента с влакове станаха днес


По обед празен вагон излезе от релсите на Централна гара София. Няколко часа по-късно авария в контактната мрежа между гарите Разделна и Повеляново, във Варненско, предизвика пожар - запалиха се сухи треви край релсите. Инцидентите забавиха движението на влаковете в двата района.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето