Пентагонът призна, че няма представа къде се намира Осама Бен Ладен и дори не знае дали той е жив или мъртъв.

На пресконференция в Американското министерство на отбраната, заместник-военният министър Пол Уолфовиц предупреди всяка страна, която смята да даде убежище на международния терорист, да се поучи от съдбата на талибаните в Афганистан.

Антиталибански сили и американски и британски командоси продължават да претърсват една по една пещерите от комплекса Тора Бора за Осама Бен Ладен сред противоречивите сведения за местонахождението му.

Според талибански военнопленници той все още се намира в Тора Бора, а според други съобщения е напуснал комплекса и може да се опита да избяга в Пакистан. Исламабад струпа допълнителни войски по границата с Афганистан в опит да блокира пътищата за бягство от Тора Бора.

Пущунските отряди в Южен Афганистан се готвят да атакуват планинска база близо до Кандахар, където се предполага, че се намира талибанския духовен лидеp заедно с 500 свои сподвижници.

Търсенето на молла Омар се засили, след като американски говорител призна, че са изгубени следите на Осама бен Ладен.

Досега антиталибанските сили са заловили близо 80 бойци на терористичната организация "Ал Кайда", съобщи новият управител на Кандахар.
Арестуваните терористи ще бъдат предадени на Преходното афганистанско правителство.

Междувременно говорител на Пентагона заяви, че някои от високопоставените талибани са успели да избягат, след като са предложили на опозиционни командири оръжие и територии, като откуп за свободата си.

Според секретаря по отбраната на САЩ Доналд Ръмсфелд все още на свобода са близо 2000 бойци от "Ал Кайда", много от които не са афганистанци.

Йеменски военни части атакуваха днес райони източно от столицата Сана, където се смята, че местното население укрива дейци на "Ал Кайда". Причината за атаката била, че едно от племената отказало да предаде предполагаеми членове на организацията на бен Ладен. В сраженията има 12 убити и множество ранени.

По-рано днес осведомителните агенции предадоха, че вероятно два американски транспортни самолета са били атакувани с ракети земя-въздух, южно от Кандахар, но нито един от тях не е улучен.
По-късно стана ясно, че забелязаните от самолетите светлини са били част от празненствата, отбелязващи края на Рамазана.

Американският военен министър Доналд Ръмсфелд предупреди колегите си от НАТО да бъдат готови за нови терористични нападения.
Те можело да бъдат извършени срещу големи градове с оръжия за масово поразяване - ядрено, бактериологическо или химическо.
Без да посочва имена, Ръмсфелд заяви, че страни, които разработват такива оръжия и подкрепят международния тероризъм, могат да бъдат следващата цел на американската армия.