Главният изпълнителен директор на компанията "Дау Джоунс" подаде оставка. Лес Хинтън се оттегля заради скандала около медийната империя на Рупърт Мърдок. "Дау Джоунс" издава финансовия седмичник "Уолстрийт джърнъл".

67-годишният Хинтън е смятан за един от основните приближени на Рупърт Мърдок. Той работи за "Нюз корпорейшън" повече от 50 години до 2007, когато оглавява "Дау Джоунс".

"С тъга наблюдавах от Ню Йорк развитието на историята. Фактът, че не съм знаел за случилото се, очевидно няма значение, а при дадените обстоятелства чувствам, че е уместно да напусна "Нюз корпорейшън" и да се извиня на засегнатите от действията на "Нюз ъф дъ уърлд", заяви той в писмото за оставката си, публикувано в "Уолстрийт джърнъл".

Междувременно Рупърт Мърдок лично се извини на семейството на убитото британско момиче Мили Даулър, чийто телефон е бил подслушван от "Нюз ъф дъ уърлд".  

Адвокатът на семейство Даулър разказа, че извинението на г-н Мърдок прозвучало искрено и от сърце. Това показва рязка смяна в тона му, отбелязва Асошейтед прес. В интервю за "Уолстрийт джърнъл" преди дни, медийният магнат заяви, че компанията му е допуснала "минимални грешки" и се е справила "изключително добре" след избухването на скандала.