Мъж на 22 години от Свищов загина, а трима негови спътници пострадаха при тежка катастрофа край с. Поликраище, община Горна Оряховица, съобщиха от ОДП-Велико Търново.

Инцидентът станал около 17.30 часа в петък в участък от главния път Велико Търново-Русе. По неясни засега причини лек автомобил "Фиат", пътуващ за Русе загубил управление и се блъснал в крайпътно дърво.

При удара са пострадали без опасност за живота 48-годишният водач и двама от пътниците - на 29 и 25-годишна възраст. Всички са от Бяла и са настанени за лечение с контузии и фрактури на крайниците в болниците във Велико Търново и Горна Оряховица.

На място е загинал най-младият пътник, който бил на задната седалка зад шофьора на автомобила, уточняват от полицията. По случая е образувано полицейско дознание.

Тежка катастрофа отне живота и на 31-годишен мъж от разградското село Киченица. По информация на полицията, причина за инцидента е неправилна маневра. Мъжът е тръгнал да изпреварва микробус на ляв завой без видимост. След завоя вижда в отсрещното платно движещ се насреща автобус, загубва управление над автомобила и се блъска челно в него.

Шофьорът на лекия автомобил загива на място. Пострадали пътници от автобуса няма.

В сливенското село Злати войвода 84-годишен мъж бил прегазен вчера следобед на пешеходна пътека на главния път София - Бургас, който преминава през селото.

Катастрофата е предизвикана от лека кола, управлявана от 50-годишен мъж от Нова Загора, която се движела с несъобразена скорост. Движението е било интензивно в двете посоки и възрастният пешеходец не е успял за избегне удара, уточняват от полицията. Според ОДП водачът на автомобила не е употребил алкохол.

17-годишен пешеходец е с опасност за живота след като е бил блъснат от пиян шофьор в Бургаско.

Около 18.10 ч. вчера в Руен на ул. „Изгрев” лек автомобил, управляван от 44-годишния М.Х. от Руен, при движение с несъобразена скорост ударил младежа. Момчето е получило фрактура на черепа и е настанено в МБАЛ – Бургас, с опасност за живота.

При извършената проверка техническото средство е отчело наличие на алкохол в кръвта на водача с концентрация 2.40 промила.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето