Медийният скандал във Великобритания не утихва, дори и след като Рупърт Мърдок оттегли офертата си за покупката на телевизионния оператор Би Скай Би. В Лондон полицията арестува осем души, свързани с незаконните подслушвания, единият от които бивш заместник-главен редактор на закрития таблоид „Нюз ъф дъ Уърлд”.

Специална парламентарна комисия изпрати призовки за разпит на Рупърт Мърдок, неговия син Джеймс и бившата главна редакторка на вестника Ребека Брукс.

Брукс ще се подчини на заповедта и другата седмица ще се яви пред комисията. Рупърт и Джеймс Мърдок обаче заявиха, че имат друга работа. Поведението им провокира издаването на официални парламентарни призовки. Баща и син Мърдок са американски граждани и не са задължени да се съобразят с нареждания на британския парламент.

От кабинета на Камерън призоваха за спешна медийна реформа, която да ограничи възможностите за незаконно придобиване на информация. Скандалът стигна и до Съединените Щати и Австралия, където са основните позиции на империята Мърдок.  

Американският Конгрес ще настоява за официално разследване, ако се  окажат верни твърденията че репортери на „Нюз ъф дъ Уърлд” са се опитвали да осигурят достъп до телефоните на жертви на терористичните атаки в Ню Йорк.