Двама души са загинали при тежка катастрофа край Петрич. Тежкото пътно-транспортно произшествие е станало около 18.30 часа на разклона за Рупите, съобщиха от МВР. Автобус, пътуващ по линията София-Петрич, се е ударил челно в ТИР.

Загинали са двамата шофьори, на автобуса и на ТИР-а, а осем човека са закарани в болница.

Най-тежко е състоянието на 22-годишната Райна Александрова от Сандански. По първоначална информация, която постъпи от полицията, момичето е починало.

По-късно обаче от ОДП Благоевград опровергаха това и уточниха, че тя е много тежко пострадала и е настанена в болницата в Сандански. Там е 51-годишният Иван Аличев, който е по-леко ранен.

Шестима души са преминали през болницата в Петрич, двама са освободени след преглед. Това са младежи на 15 и 18 години. Загиналите са шофьорите на ТИР-а и автобуса Иван Сяров, на 35 години от Петрич и Цветан Иванов, на 33 години от София.

По последна информация, вината за катастрофата е на шофьора на товарния автомобил, който е навлязъл в лентата за насрещно движение. И двамата шофьори са карали бързо.

Автобусът е пътувал по редовна линия София-Петрич, но на разклона за село Рупите той се е ударил челно в ТИР. Движението се отклонява през обходен маршрут през село Рибник.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето