Двама мъже и дете са пострадали при верижната катастрофа около 13.30 ч. край Пловдив, съобщи за БТА от мястото на инцидента главният инспектор от сектор "Пътна полиция" Христо Тодоров.

Катастрофата станала на околовръстната отсечка, свързваща "Цариградско шосе" и магистрала "Тракия". По думите на Тодоров "участници" в пътнотранспортното произшествие са дете с велосипед, товарен автомобил "Шкода Мадара", лек автомобил "Мерцедес" и "Шкода Фабия", като по-леко са пострадали и "Фолксваген Голф" и "Фолксваген Поло". Всички автомобили са с българска регистрация.

В болницата в съзнание са транспортирани шофьорът на мерцедеса, шофьорът на камиона и колоездачът.

Тодоров отказа да коментира евентуалните причини за катастрофата. По негова информация камионът се движел в посока от магистрала "Тракия" към "Цариградско шосе", и оттам - за град Пловдив. За кратко движението по пътната отсечка в двете посоки бе пренасочено през обходни пътища.

На място в момента работи оперативна група на сектор "Пътна полиция"; в спасителните работи е участвала група от аварийно-спасителния отряд на противопожарната охрана, коли на пътната полиция и на Гражданска защита.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето