26-годишен неправоспособният водач уби свой приятел и рани още двама при катастрофа на управлявания от него лек автомобил, съобщиха от полицията в Монтана. Тежкият инцидент станал тази нощ към 1 часа на улица "Цар Симеон" в Лом.

Заради управление с висока скорост, колата излязла от пътя и се ударила в крайпътно дърво. На място умира 25-годишен младеж, който се е возил на дясната седалка до шофьора.

В болницата в Лом с опасност за живота е прието момче на 20-годиши. То е със счупен череп, десен крак и долна челюст.

С охлузни рани в болницата са приети и другият пътник, на 40 години,
и водачът. Той е дал доброволно кръвна проба. Предстои да се установи дали е употребил алкохол, преди да потегли с автомобила, без да има свидетелство за управление.

Подобен инцидент е преживяла тази нощ и младежка компания от град Вършец. На път 812 в крайпътно дърво се удря автомобилът и "Роувър", управляван от 21-годишен младеж. Той и спътникът му, на 19 години, са със счупени крайници, а момче на 17 години е със счупена челюст.

Всички са настанени в болницата в Монтана за лечение. Пробата с дрегер е показала, че преди да седне зад волана шофьорът е употребил алкохол.

Още един инцидент на пътя взе жертва.

Шофьор загина миналата нощ при тежка катастрофа на пътя между селата Страхилово и Павел, община Полски Тръмбеш. Инцидентът станал около 21.40 часа, когато 36-годишният водач на лек автомобил изпуснал управлението и се блъснал в крайпътно дърво.

При удара шофьорът загинал на място. С контузни рани по главата и опасност за живота във великотърновската болница е настанен 20-годишен младеж от с. Павел, който пътувал на предната седалка.

Осем души са загинали при пътни инциденти през изминалото денонощие.

Двама са ранени, а един е с опасност за живота. Общият брой на произшествията е 22, съобщи МВР.

В София през изминалото денонощие няма загинали, четирима са ранени. Три тежките произшествия са станали в столицата и 83 леки.

От началото на месеца 41 човека са загинали по пътищата, 270 - са ранените, а 17 - с опасност за живота. Пътните инциденти от началото на месеца са 250.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето