Седем души пострадаха при верижната катастрофа в София, станала на кръстовището на ул. "Цар Борис III" и Околовръстен път, съобщиха за btv.bg от Националния медицински координационен център. Няма опасност за живота на никой от пострадалите. Един човек е прегледан и освободен още на мястото на инцидента.

Автобусът е ударил няколко автомобила на столичния булевард "Цар Борис Трети", а след това се е блъснал в камион. Най-вероятната причина е проблем със спирачките.

Автобусът удря първата кола малко преди последната спирка на трамвай номер 5. В следващия ударен автомобил са пътували 2 момичета, които няколко часа след инцидента още бяха в шок. Автобусът се разминава като по чудо с трамвай.

В следващите около 2 километра шофьорът на рейса се е опитвал да убие скоростта в обезопасителните колчета и живия плет покрай трамвайната линия. Спира се в камион на светофара на Горнобански път и булевард Цар Борис Трети.

7 са ранените от катастрофата, сред тях шофьорите на камиона и автобуса. Всички са в стабилно състояние и без опасност за живота.

Трима от пострадалите са откарани в "Пирогов". Двама от тях са прегледани и освободени, в болницата остава шофьорът на автобуса, на 50 години, който е с разкъсно контузна рана на ръката, уточниха от Националния медицински координационен център.

20-годишно момиче е било притиснато заедно с шофьора на автобуса. След като предницата на автобуса е била изрязана, тя е откарана във ВМА. Тя има рана на главата и след медицинския преглед е освободена.

В травматологията на лечебното заведение остава на лечение мъж, пътувал в товарния автомобил, който е с множество фактури на крака. Още двама от пострадалите са били откарани във ВМА и след преглед освободени.

Жителите на Княжево планират протести заради поредния опасен инцидент заради трафика в квартала им.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето