С опасност за живота е пилотът на падналия вчера хеликоптер. Късно снощи Свилен Пъшев беше докаран в "Пирогов" от болницата в Дупница. Той е опериран тази сутрин и сега е на апаратно дишане.

Пъшев (65 г.) катастрофира вчера със селскостопански хеликоптер край село Крайници близо до Сапарева баня. Звеното за разследване на авиационни събития изяснява причините за аварията, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта.

Машината е аварирала в 20:12 ч. вчера след опит за принудително кацане, след като двата двигателя на машината са спрели. Вертолетът е собственост на авиационен оператор "Ер Конкорд", посочват от министерството. По данни на полицията в Кюстендил хеликоптерът е бил използван за пръскане на овощни насаждения в землището на селото.

Най-вероятната причина за падането на хеликоптера в близост до селскостопанското летище край Сапарева баня е липса на гориво. Това съобщиха от "Гражданска защита" - Дупница след оглед от експерти на Министерството на транспорта.

Машината падна в голям житен блок от около 300 декара, опасност от пожар вече няма. Хеликоптерът се е подготвял да кацне на летището снощи малко преди 8 часа. Днес е трябвало да пръска слънчогледови масиви.

Навременната намеса на Бърза помощ, пожарна и полиция спасява пилота и предотвратява избухването на пожар в близост до село Крайници. Очаква се заключението на повторната техническа експертиза.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето