Холивудските кинозвезди Брад Пит и Анджелина Джоли са дарили 1 милион долара, за да подпомогнат образованието на иракски и американски деца, засегнати от войната в Ирак.

Както съобщи фондацията на двамата актьори, те са дали 500 000 долара на три организации в опустошения от войната Ирак, които оказват помощ на около 5700 деца - дават им учебници и неща от първа необходимост, за да могат да ходят на училище.

Половин милион долара са дарени и за подпомагане на деца в САЩ, чиито родител-военнослужещ, е бил убит в Ирак, или за деца, разделени от родителите си, които са на служба в Ирак.

Даренията, предназначени за САЩ, ще отидат в една от програмите на известната Организация на младите християни, която осигурява учители и психолози за 2500 деца.

Брад Пит и Анджелина Джоли са дали през годините милиони долари за благотворителност. Джоли освен това е ангажирана с каузата за подпомагане на бежанците - тя е посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците. Пит агитираше за подобряване на положението в суданската област Дарфур, подкрепи и програма за построяване на жилища на пострадалите от опустошителния ураган "Катрина" в САЩ.

Двамата имат четири деца. Всеки момент се очаква Джоли да роди близнаци.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето