Мъж, жена и дете, румънски граждани, загинаха при катастрофа край Плевен. Пътното произшествие е станало тази сутрин на пътя Плевен - Русе, между селата Обнова и Тотлебен.

Около седем часа миниван с румънска регистрация, който се движи посока Русе, внезапно навлиза в насрещното платно и се удря в автобус по линия Свищов - София. След това ванът се завърта и се блъска в крайпътно дърво. При удара двегодишното дете е изхвърчало на 15 метра от автомобила и е загинало. Починали са още майката на детето и шофьорът на румънската кола.

Има и двама оцелели, те са настанени в плевенската болница без опасност за живота. Единият от тях е румънският гражданин Йон Букор.

От пътуващите близо 30-тина души в автобуса няма пострадали. Румънските граждани са се прибирали към Румъния от Гърция. Изясняват се причините за тежката катастрофа.

Две деца са пострадали при друг пътен инцидент - край Исперих.

Лек автомобил "Фиат Уно", управляван от 36-годишен мъж поради движение с несъобразена скорост, излязъл извън пътя и се блъснал в сградата на кметството в село Яким Груево.

Пострадали са две деца - на четири и на 15 години, пътували в колата. По-малкото е с разкъсан черен дроб, има временна опасност за живота му. Другото дете е с фрактура на ръката. И двете са настанени в болницата в Разград.

Водачът е напуснал местопроизшествието, без да уведоми контролните органи за инцидента. По-късно е приет в болницата в Разград с фрактура на ръката. И тримата пътници в автомобила са били без предпазни колани.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето