Семейство от Стара Загора построи баня на терасата си и дори постави в нея вана. Заради промените, собствениците съборили няколко вътрешни стени, което докарало до инфаркт съседите им.

Според съседи, малко след като закупила апартамента на десетия етаж, собственичката се заела със сериозно преустройство. Най-пострадали от промените са хората от горния етаж,  на които започнали да се пропукват стените. По образование потърпевшите са строителни техници и много пъти правили безуспешни опити да разговарят със съседите си.

След като съседката категорично отказала да премахне банята от терасата си, в спора се намесила Регионалната дирекция по строителен контрол. Експерти установили, че преустройството е незаконно и издали предписание терасата да бъде възстановена в първоначалния си вид.

След като собствениците не предприели нищо, от дирекцията  започнали процедура по принудително разрушаване на терасата-баня. Тези  опити обаче до днес остават неуспешни.

"Последният опит да извършим принудителното премахване беше на 19 декември. Също не ни беше осигурен достъп. Работната група с наши длъжностни лица с представители на РПУ на общината и  фирмата, която беше избрана за принудително премахване не са успели да влезнат в апартамента поради това, че вратата е била заключена и лицето не е било там”, обясни инж.Женя Пеева главен инспектор към РДНСК Стара Загора.

Сега от строителната дирекция са внесли молба в съда, с която искат разрешение да влязат принудително в жилището, дори в отсъствието на собствениците, за да премахнат опасната баня.

А докато чакат поредното съдебно решение съседите признават, че живеят в страх, да не пропаднат някой ден върху своите изобретателни съседи.