Автобус блъсна и уби на място младо момиче в центъра на София. Момичето е на видима възраст 20-23 години. Инцидентът стана тази сутрин. Автобусът прегазил девойката докато завивал от булевард "Дондуков" по булевард "Васил Левски" в посока Сточна гара. Шофьорът е още в шок и е под лекарско наблюдение.

Малко след 9.00 часа, на кръстовището свети зелен светофар, както за завиващия от дясно автобус, така и за пешеходците. Секунди след това следва сблъсък, в който загива младото момиче. От Бърза помощ пристигат за минути, но с нищо не могат да помогнат. Кой е виновен за тази трагедия все още не се знае.

"По закон, той е бил длъжен да изчака. По негови думи, той е изчакал всички хора, които са чакали да минат на светофара. Явно момичето е закъсняло и е тичало", каза Асен Добранов, изпълнителен директор на "Столичен автотранспорт ЕАД".

От КАТ заявиха за bTV, че разследването по случая е на съвсем ранен етап и не може се каже чия е вината за трагедията.

"В една такава ситуация пресичащият има предимство пред завиващото превозно средство, когато то не е релсово, но пак повтарям, в същото време той трябва да се огледа и прецени", заяви Любка Маринова, инспектор към "Пътна полиция КАТ" София.

Полицията работи по няколко версии, които установят дали вината е в шофьора на автобуса или в загиналото момиче.

Осем тежки и близо 190 леки катастрофи са станали само в столицата през изминалото денонощие. Двама души са загинали, 11 са ранени. Още 28 тежки катастрофи са станали в страната за последните 24 часа.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето