Ерджан изчезна от дома си от омуртажкото село Камбурово преди седмица и безрезултатно беше издирван от полиция, Гражданска защита, пожарна и десетки доброволци.

В изоставена кравеферма Ерджан живеел заедно с майка си и брат си. Детето имало психични проблеми и не говорело с никого. В селото не го познават, защото той не излизал извън стопанския двор. До миналата неделя, когато хвърлил камък по стъклото на семейния автомобил и избягал. След като не се прибрал до полунощ, майка му се обадила на полицията.

"Издирването започна от мястото, където бяха събрани данни, че е видяно около 18.00 - 18.30 часа. Следващия ден също бяха активизирани действията по неговото издирване", каза Павел Миленков от РПУ-Омуртаг.

"Всички хора от моето село, от съседното село, от социалната програма хората почти нищо не работеха, а се включиха всички в издирването", допълва Юбейдет Исмаилов, кмет на село Камбурово.

Понеже е бил диабетик всички са мислили, че е възможно да е изпаднал в криза някъде край селото. Повече от 100 човека безрезултатно са претърсвали нивите и горите. До вчера, когато в близкия язовир изплувало тялото, което е разпознал бащата. Възможно е детето да се е удавило още в деня, когато е изчезнало.

"Данни поне за насилствена смърт няма", съобщи полицаят. Няма данни и детето да е тормозено в къщи.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето