Скандал с обиди и нецензурни думи в парламента провали парламентарния контрол. Хората на Волен Сидеров свалиха от трибуната министъра на вътрешните работи в оставка Румен Петков и не му позволиха да отговори на тяхното питане по казуса със заместник-директора на ГДБОП Иван Иванов.
Волен Сидеров и депутати от "Атака" нападнаха Румен Петков още с излизането му на парламентарната трибуна.

Без успех квесторите и депутати от мнозинството опитаха да отстранят атакистите, обградили трибуната и министъра в оставка

"Поради саботиране на парламентарното заседание, прекъсвам парламентарния контрол и прекратявам заседанието", реши Любен Корнезов.

Така днешния парламентарен контрол завърши малко след 13.10 часа. В кулоарите Сидеров заяви, че Румен Петков трябва да бъде задържан и разследван, а не да позори Народното събрание с присъствието си.

"Какво ще си говорим тук на въпроси и отговори с мафиоти, с престъпници", реагира Сидеров.

Освен в пленарната зала, сцени на обиди и нецензурни фрази имаше и на балкона на парламента, където главно действащо лице бе евродепутатът от "Атака" Димитър Стоянов.

Димитър Стоянов нападна с обидни и груби псувни депутата от НДСВ Олимпи Кътев.

"На Олимпи Кътев му казах, че е мафиот, че по мафиотски начин е дал на един цар право да забогатее и ще се отговаря", каза Димитър Стоянов.

Независимо, че журналистите чуха с ушите си нецензурните фрази и заплахи от страна на Стоянов какво точно ще се случи на Олимпи Кътев, когато "влезе в затвора", лидерът на "Атака" Волен Сидеров лично защити доведения си син и заместник в партията, и отново нападна Румен Петков.

"Казвал съм много пъти, че е човек, който като се напие се напикава и много други неща съм казвал, които са верни", заяви Сидеров.

Днес гости на парламента бяха студенти по политология. Те присъстваха на първия си урок по актуална българска политика.