Четиринайсетгодишно момиче от Габрово е загинало на място след тежка катастрофа край габровското село Поповци, съобщиха от Областната дирекция на полицията

Катастрофата станала в петък вечерта. При неправилно изпреварване на ляв завой и при движение с висока скорост 21-годишният водач от Габрово загубил контрол над лекия автомобил. Колата се блъснала последователно в бордюр, бетонна ограда на къща и в електрически стълб.

Младежът, шофирал автомобила, е настанен в хирургическото отделение на габровската болница с мозъчно сътресение, с контузни и разкъсни рани по главата, но животът му не е в опасност.

Още не е известен резултатът от направената кръвна проба за употреба на алкохол. Младежът и момичето са пътували в колата сами. Загиналото дете се е возело на предната дясна седалка.

При друга тежка катастрофа загинаха двама мъже, а 22-годишна жена е в кома, с опасност за живота. Инцидентът е станал около 4 ч. сутринта в отсечката от пътен възел "Петолъчката" за Стралджа, съобщиха от полицията.

Лек автомобил, управляван от неправоспособния водач Петър Г. на 22 години от Стралджа, се е блъснал в крайпътно дърво вдясно от пътя. Шофьорът е загинал на място, малко по-късно е починал и пътувалият до него Костадин М. на 27 години. В спешния център в Ямбол с опасност за живота е 22-годишна жена.

По първоначални данни причина за катастрофата е движение с висока скорост и неопитност на водача, уточниха от пътна полиция.