В Търговище  предлагат да се въведе вечерен час за учениците. Учители искат да се ограничи нощното излизане на децата, защото на другия ден не идват на училище или влизат в часовете пияни. От следващата седмица започват масови проверки по дискотеки и барове в града.

Надпиване с водка и бира, къпане в алкохол и събличане на дансинга. В тези надпревари по дискотеки и барове най-често участват младежи на по 15-16 години. Въпреки ограниченията на закона да не се сервира алкохол на деца до 18 години забраната масово не се спазва.

"Имаше еротична вечер при което имаше много млади хора, които присъстваха на събличането на други двама младежи", призна пред bTV десетокласничката Владислава. Нейна съученичка каза, че "ако се тръгне по дискотеките трябва да се тръгне с автобус, защото 50 % от хората, които ходят на дискотека са на 15-16 години".

За да се спре това учители предлагат да има вечерен час за непълнолетните. Педагозите отчитат, че след бурните нощни купони учениците спят по чиновете.

Болшинството от учениците обаче са против ограничението. Полиция, община и училища тръгват на масови проверки по нощните заведения. До сега обаче този вид контрол не показва резултати. Общинска наредба, която да следи за прибирането на децата, може да има най-рано през следващата учебна година.