Двама работници са пострадали при трудови злополуки на различни обекти в Свищов, съобщиха за БТА от областната дирекция "Полиция". При ремонтни работи в киселинната станция при химкомбината "Свилоза" ЕАД около 8.30 ч. е пострадал Красимир Д.(48 г.), който е настанен със счупен крак в местната болница.

Няколко часа по-късно от отделението за Спешна помощ в града сигнализирали на полицията за друг пострадал работник - Линко М. (52 г.) от Свищов. Той паднал от стълба при ремонт в цех "Содо-регенерационен котел" на фирмата "Свилоцел"ЕАД.

При инцидента мъжът получил травматични увреждания на белия дроб, има счупени ребра и фрактури на левия крак. Пострадалият е транспортиран до великотърновската болница, където е настанен в отделението по реанимация, има опасност за живота му.

По двата случая са образувани полицейски дознания. Пълна проверка на причините за инцидентите е започнала и областната Инспекция по труда във Велико Търново.

По данни на инспекцията от началото на годината в района са регистрирани общо осем трудови злополуки с трима загинали работници.

Най-тежкото произшествие стана на 21 март, когато двама работници загинаха, след като бяха затрупани от земна маса в необезопасен изкоп на незаконен строителен обект във Велико Търново.