Фаталният инцидент e станал вчера в циментовия завод "Холсим" край врачанското село Бели Извор, но бе скрит от медиите в продължение на цяло денонощие.

Заедно с още няколко души 19-годишният Николай Цецов разчиствал външна част на циментов силоз, когато се случило най-лошото. На мястото веднага пристигнала линейка, но въпреки усилията на лекарите от врачанския Спешен център младежът издъхнал, без да дойде в съзнание.

Близките казват, че преди инцидента той е бил по анцуг и без предпазен колан и най-вероятно това е довело до трагедията.

bTV научи, че момчето е било наето само преди 15 дни като общ работник от външна на "Холсим" фирма. Тя се казва "Борил Инвест" и до момента не е представила в Инспекцията по труда доказателство, че има сключен трудов договор с жертвата.

Според почерненото семейство, такъв няма. Без трудови договори към същата фирма нелегално работят братът на Николай и братовчед му. Двамата твърдят още, че никога не са били инструктирани за безопасни условия на труд.

"От 7 месеца съм там, договор нямам, от всичките 10-15 човека в тази фирма, договор няма никой", каза за bTV Милен, братовчед на жертвата.

Загиналият младеж ще бъде погребан в понеделник в родното си село Ракево. От Инспекцията по труда не можаха да си спомнят дали фирма "Борил Инвест" е засичана преди с нарушения.