Едно момче пострада от паднала мазилка в центъра на София вчера. Продължава отстраняването на щетите от силния вятър - паднали ламарини и дървета.

Тази сутрин е било отворено пристанище "Варна", което в полунощ се е наложило да бъде затворено заради силния вятър.

Няма сигнали за населени места без ток и вода. Токът в столичния квартал "Надежда" е бил спрян и по-късно възстановен. Очаква се днес да спрат опасния строеж в столичния квартал Младост, за който ви съобщихме снощи. Вчера вятърът срути цяла 40 метрова стена от строящия се обект на бизнесмена Манол Велев.

Eкипи на Министерството на държавната политика при бедствията и авариите продължават да работят по ликвидиране на последиците от бурята в София, съобщиха от министерството.

Обстановката в засегнатите от бурния вятър райони на столицата постепенно се нормализира. През нощта са получени 12 нови сигнала. 6 спасителни екипа започнаха работа на новите обекти, до края на деня ще бъде оказа помощ на още 10-12 адреса, на които има довършителни работи от вчера.

Спасителите отстраняват паднали дървета в кв. "Орландовци", където има и засегната постройка, в кварталите "Дружба", "Мусагеница", "Хаджи Димитър", "Надежда" и "Обеля". Алпийски екип приключва опасната операция по обезопасяване на ламаринената конструкция на асансьорната шахта на покрива на 45-46 блок в "Дианабад". Спасителните екипи ще премахнат ламарини и откъртени улуци от покривите на сгради на бул. "Евлоги Георгиев", в района на Четвърти километър и в Горубляне.

В понеделник на Спешния телефон 112 и на дежурните телефони в Ситуационния център на министерството са постъпили общо около 150 сигнала.