Катастрофата е станала към 7,00 часа тази сутрин пред Националния природонаучен музей. По информация от КАТ две коли са се ударили челно, като е пострадал и още един автомобил. Близо два часа районът беше отцепен от полицията. Движението вече е възстановено. Пострадали са двама мъже и една жена.

Един от участниците в катастрофата е употребил алкохол, съобщиха от лечебното заведение. Пробата, направена с дрегер на 22 годишен шофьор с инциали М.Г., отчела 0.75 промила алкохол в кръвта му. Младежът е с наранявания на главата и на коляното.


Неговата спътничка - Л.Г., на 23 години, е с луксация на таза. Водачът на другия автомобил - Й.А., на 63 години, вероятно е със сътресение на мозъка, добавиха от болницата.

При друга катастрофа в столицата загина 20-годишно момиче. Фаталният сблъсък е станал късно снощи в квартал "Младост". Шофьорът е избягал от местопроизшествието. 20 -годишната Зорница Александрова е ударена с  голяма скорост, защото долните й крайници са смазани, има счупени ребра и охлузвания по цялото тяло.

От "Пътна полиция" съобщиха, че вече са уведомени родителите на момичето. Полицията все още издирва водача, който е изоставил колата на 400 метра от катастрофата и е избягал. По-рано днес "Мерцедес"-ът е бил обявен за откраднат, допълват от полицията.