Инцидентът става през нощта. Няколко часа след като бебето е сложено в креватчето от стаята му долитат писъци. Притеклата се дежурна сестра заварва детето с разкървавено лице. Според служителите на дома, в стаята се е промъкнал плъх, който се покатерил на леглото и е нападнал бебето.

Д-р Пенка Пенкова, директор на Дом за медико-социални грижи за деца в Търговище: "Обяснявам си, че е протекло млечице от левия ъгъл на устата, където е раничката и това е привлякло плъха."

В дома смятат, че гризачът е дошъл от старата канализация. Седмица преди инцидента по тръбите на тоалетната била намерена дупка. Майстори я запушили и явно оттогава животното се криело по стаите. Никой обаче не го е виждал преди да нападне.

Д-р Пенка Пенкова: "Ежедневно по всички ъгълчета се мие и се дезинфекцира и ако е имало изпражнения от такива животни, просто няма да останат незабелязани."

Сега пострадалото бебе е под наблюдение. Няма опасност да е заразено от гризача.

Д-р Иван Светулков, управител на болницата в Търговище: "Няколко повърхностни рани по лицето, езика и пръстчетата на ръчичките. Подозираме, че са от ухапване."

Полиция и прокуратура ще проверяват случая.