Рано сутринта украинският град Николаев беше атакуван с дрон. Нанесени са сериозни щети по хотел. Според руската информационна агенция РИА в хотела са настанени англоговорящи наемници, воюващи в Украйна.

„Врагът атакува града с безпилотен летателен апарат от типа „Шахед-131/136“. В резултат има тежки щети по сградата на хотел, избухна пожар, който бързо беше потушен. Няма жертви“, съобщи губернаторът на околната Николаевска област Виталий Ким.

Според Ким и държавната служба за извънредни ситуации на Украйна при руската атаката са повредени прозорци в близкия хотел, както и отоплителната инфраструктура.

Военновъздушните сили на Украйна обявиха, че четири други дрона, изстреляни от Русия, са били унищожени над района около столицата Киев, над централните Виницка и Кировоградска област и над западната Хмелницка област.

Руската агенция РИА съобщи още, че руските сили са ударили и корабостроителница в Николаев.

Москва обяви, че руските сили са превзели украинското село Новобахмутовка в Донецка област. В изявлението се посочва, че армията е отблъснала серия украински контраатаки в близост до Часов Яр, където се водят тежки боеве.

Снимка: Reuters

Междувременно Москва обяви, че руските сили са превзели украинското село Новобахмутовка в Донецка област. В изявлението се посочва, че армията е отблъснала серия украински контраатаки в близост до Часов Яр, където се водят тежки боеве.

Районът близо до Очеретине през последните дни също се превърна в център на ожесточени сражения, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от БТА.

Губернаторът на руската Пензенска област Олег Мелниченко събщи, че двама души са убити, след като украинските сили са обстрелвали със снаряди град Пологи в контролираните от Русия части на Запорожка област.