Далас Старс постигна блестяща победа като гост на Сан Хосе Шаркс с 5:2 и поведе в полуфиналната серия в Западната конференция на НХЛ с 2:0.

Майк Модано вкара преломния гол за 3:2 в последната третина. Преди това Брад Ричардс изравни още в първата минута на частта. Вратарят Марти Турко пък спаси 29 удара към мрежата си. Никлас Хагман оформи резултата с 2 блестящи шайби. Майк Рибейро откри за гостите, преди Милан Михалек и Джо Павелски да изведат домакините напред.

Това бе 8-ата победа на Далас в последните 9 гостувания на Сан Хосе.

Питсбърг Пингуинс победи с 2:0 Ню Йорк Рейнджърс и поведе със същия резултат в полуфиналния плейоф на Източната конференция в НХЛ.

Джордън Стаал откри във втората третина. Той оползотвори числено превъзходство на „Пингвините”. Срещу него на леда в този момент беше по-големият му брат Марк, който е защитник в тима от Ню Йорк.Вратарят Марк-Андре Фльори е с голям принос за успеха. Той спаси 26 удара, от които на 2 пъти при числено превъзходство на гостите в последните 6 минути. Адам Хол оформи резултата, като вкара на празна врата 16,7 секунди преди финалната сирена. Агенция "Фокус"