Сезонът за Линдзи Вон приключи. Това засега е сигурно, макар все още да не е ясно каква точно е травмата на американската скиорка след тежкото и падане в първото състезание от световното първенство по ски в Шладминг.

Въпреки това, веднага, след като й бе направен ядрено-магнитен резонанс в болницата Шладминг, двама от завеждащите хирургията на заведението – Кристиан Каулферш и Харалд Симадер дадоха кратка пресконференция.

Лекарите в Шладминг дадоха кратък брифинг.
Снимка: БГНЕС

"Това, което може да кажем е, че Вон няма да участва в повече състезания този сезон. Тя има комплексна травма на коляното – няма разкъсване, но е видима фрактура", обясни доктор Каулферш, като уточни, че самата скиорка е помолила да не бъдат разкривани повече подробности, с което и остава въпросителната колко тежка е травмата и ще бъде ли американката готова за Олимпийските игри в Сочи през 2014 г.

Със сигурност обаче ще се наложи операция, която няма да бъде направена веднага.

"Операцията няма да бъде в Шладминг. Сега тя ще се прибере в своята квартира. От медицинска гледна точка това не е проблем. Искаше да се прибере и там да обмисли нещата, заедно с хората от своя щаб", допълни лекарят.