Дъстин Браун отбеляза победна шайба при едва 1:27 минути до последната сирена за успеха на шампионите от Лос Анджелис с 5:4 над Чикаго в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Първият изстрел на Браун срещна гърба на защитник Джони Одуя, но шайбата се върна в притежание на капитана на шампионите и той я изпрати край Кори Крофърд със своя 12-и гол за сезона. С основен принос за попадението беше и Анже Копитар, който спечели булата в половината на домакините от Чикаго и подаде на Браун.

Словенецът вкара и гол през втората част, с което прекъсна серията от 150 минути без попадение за своя тим. Михаел Фролик вкара два гола и подаде за трети в отбора на Чикаго, който натрупа две поредни загуби в НХЛ. В отсъствието на звездата Мариан Хоса, Патрик Кейн и Джонатан Тейвс също се разписаха за загубилия тим.

Зак Парисе отбеляза два гола за шестата поредна победа на Минесота в редовния сезон, дошла след 7:4 срещу Далас. И двата гола на нападателя преминаха едва със сантиметри голлинията, но те бяха достатъчни за успеха на неговия тим, за който точни бяха още Мико Койву, Мат Кълън, Дани Хийтли, Пиер-Марк Бушар и Кайл Бродзяк с победната шайба.

Патрис Бержерон изравни само 9:24 минути преди последната сирена, а в последствие Бостън се добра до победа с 3:2 над Торонто след изпълнение на дузпи. Милан Лукич беше точен за Мечоците в редовното време, Тайлър Сеген и Бержерон се разписаха при дузпите, а Тука Раск отрази 23 шайби.

Мика Зибанеяд отбеляза гол при дузпите за победа на Отава с 3:2 над Ню Джърси в друг напреднат мач от вечерта. Крис Филипс и Колин Грийнинг бяха точни за 2:2 в редовното време, а Бен Бишъп спаси цели 32 на своята врата за крайния успех. Капитанът Даниел Алфредсон също се разписа при дузпите.