Четирима световни шампиони от първенството на планетата в Гармиш-Партенкирхен ще участват в стартовете от Световната купа в Банско на 26 и 27 февруари.

Това са италианецът Кристоф Инерхофер, който спечели злато в супергигантския слалом, сребро в суперкомбинацията и бронз в спускането, първенецът в гигантския слалом Тед Лигети (САЩ), шампионът в слалома Жан-Баптист Гранж (Франция) и Тома Фанара, който стана отборен шампион с Франция. Общо 96 скиори от 23 страни са подали заявки за участие.

Световното събитие ще се състои на писта  "Бъндерица", а четирима алпийци ще представят страната ни. Това са Георги Георгиев, Никола Чонгаров, Килиан Албрехт и Стефан Георгиев.

На 24 февруари (четвъртък) от 18.00 часа на пистата "Витошко лале" на Витоша ще се състои промо-състезание с участието на седем световни звезди, които ще карат в отбор с млад български скиор. Надпреварата е благотворителна, а средствата ще бъдат дарени за талантливи български скиори.

На 26 февруари от 10.00 часа стартира първия манш в суперкомбинацията със супергигантски слалом, а от 13.00 часа е втория манш със слалома. На 27 февруари е специалният слалом в два манша, които започват в 10.00 и в 14.00 часа.