Множеството слухове за интерес на купища европейски грандове не тревожат нападателя на Валенсия Давид Вийя. Ливърпул и Барселона, а в последните дни Челси и Ювентус са свързвани с предстояща оферта за закупуването на талантливия нападател, ала самият той припомни, че се чувства отлично на „Местайя” и в момента в главата му няма мисли за напускане.

„Вече сигурно седемдесет пъти съм повторил, че тук ми е хубаво, иначе не бих подписал за седем години с Валенсия. По този въпрос ще се разговаря през лятото, ако има нещо, защото тогава сезонът ще е приключил и няма да преследваме вече никакви цели. Клубът винаги ми е вярвал и сме общували лице в лице. Остават ни седем много важни мача в шампионата и мисля само за тях. Другото е работа на агента ми, моята задача е да излизам на терена с чисто съзнание и през всички години досега съм го правел успешно”, сподели Вийя.

Астурският стрелец добави, че информациите за негов трансфер не го обезпокояват. Запитан дали би приел оферта от 70 млн. евро за себе си, колкото според слуховете се готви да извади Челси, нападателят коментира, че не е клубен президент и не би било коректно да дава отговор. Той обеща, че до края на кампанията ще е отдаден изцяло на мисията за класиране на „лос че” в следващото издание на Шампионската лига. След това вече не се знае – може пък парите на Абрамович, Хикс и Джилет, че и на Аньели да променят становището му. Няма да е първият случай в историята на футбола.

 

СИМЕОН ХРИСТОВ