Доскорошните съперници Роналдиньо и Самюел Ето'о намериха допирна точка помежду си и тя е общата им неприязън към Франк Рийкард, техния треньор в Барселона, твърди вестник „АС". Според изданието, не само двамата асове, но и в целия състав на „блаугранас" са недоволни от поведението на наставника, който едва ли не броял часовете до края на сезона, когато щял да напусне тима, а освен това са разочаровани и от поведението и отношенията му с медиите.

Ето'о заровил бойната томахавка в конфликта си с Рони още преди време, докато на бразилеца му струвало повече усилие да го стори. След като обаче си е дал сметка, че всъщност от съюза му с камерунеца може да се извлекат повече ползи, „десетката" на Барса е поканил съотборника си на среща за обсъждане на последните събития в съблекалнята и заглаждане на старите отношения. Двамата говорили по най-различни теми, сред които се откроявала тази за треньора.

Роналдиньо бил бесен, че Рийкард е позволил на босовете на клуба Жоан Лапорта, Феран Сориано и други да улеснят изтичането на вътрешна информация. Ето'о пък казал, че обвинява холандеца, задето е одобрил плана за предсезонната подготовка, създал предпоставки за тежката му контузия. Победа на чужд терен ще послужи като балсам за Рийкард пред привържениците на каталунския гранд, но не и пред неговите възпитаници, сред които има все по-малко поддръжници. Наставникът постигна и досега наглед невъзможното - съюз между Рони и Ето'о, коментират от „АС".