Германският всекидневник "Хановерише Алгемайне Цайтунг" обсипа със суперлативи българския халф на Хановер Чавдар Янков за представянето му в съботния мач с Майнц (2:1). Родният национал вдъхваше сигурност в средата на терена и успя да отбележи втория си гол за сезона, който в крайна сметка се оказа победен. "Миналата седмица треньорът Дитер Хекинг призна, че мечтаният футболист би бил нещо средно между Чавдар Янков и Арнолд Бругинк. Двамата играчи доказаха на терена думите на своя наставник", пише "ХАЦ".

""

"За радост качествата на Янков и Бругинк не се смесиха в един футболист, защото щяхме да отбележим с 1 гол по-малко", с насмешка заяви холандският специалист. Именно Бругинк откри резултата през първата част преди Чак да удвои в 50-ата минута. "Чавдар се представи първокласно в дефанзивната полузащита на Хановер. Българинът имаше основна заслуга за прекъсването на домакинските атаки. Янков успя и да отбележи, с което още повече зарадва Хекинг. Специалистът наскоро поиска повече попадения на 23-годишния халф", пише още северното издание.

"Чак изглежда все по-близо до удължаване на престоя си в Хановер не само заради отбелязания гол срещу Майнц. "Червените" и родният клуб на футболиста Славия (София) най-вероятно ще се споразумеят за трансфер в рамките на 1 милион евро. Янков трябва да подпише 4-годишен договор на "АВД-Арена", като досега играеше като преотстъпен за Хановер", допълва "ХАЦ". Самият Чавдар призна след двубоя с Майнц, че оставането му в тима е на 90 процента сигурно.

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ

Снимка: Reuters, AFP