Българският национал Мартин Петров се завърна на терена след 6-месечно отсъствие, като влезна в 55-минута, при равенството на неговия отбор Атлетико (Мадрид) с Бетис в мач от 32-ия кръг на испанското първенство.

’’Аз искам да играя тази събота срещу Бетис – казах на треньора преди мача. През цялата седмица той ме питаше как съм, дали се чувствам готов да се завърна на терена. От него зависеше дали ще играя или не, аз просто чаках неговото решение. Истината е, че все още не съм готов за пълни 90 минути. Усещам, че не мога да се боря от първата до последната минута и ще трябва да наваксам пропуснатото. Щастлив съм, че се завърнах, сега вече тренирам наравно с моите съотборници и от тук нататък искам само да играя и да помагам на отбора”, коментира Марто на пресконференцията след срещата.

""Бързоногото крило заяви, че не изпитвал страх след завръщането си на терена. ’Шест месеца не играх футбол, и сега съм доволен, че когато влезнах на терена, коляното не ме болеше. Може да те е страх, когато изпитваш болки, но аз не вече не изпитвам. И сега вече няма от какво да ме е страх. Това е много важно за един играч. Ако коляното ти е добре, но ти изпитваш страх, това не е добре за теб”, коментира българският национал.

Мартин Петров заяви, че нищо не му липсва в Мадрид и се чувства щастлив в тима на Атлетико (Мадрид): ’’Първата година беше трудна както за мен, така и за всички в тима. Сега вече научих испанският език и това ми помага. Моето семейство и приятелите ми са тук. Чувствам се прекрасно в Атлетико, с работа и постоянство съм сигурен, че ще започна да печеля тук”. 

""Врачанинът сподели, че сега най-важно е Атлетико (Мадрид) да печели точки в борбата да евротурнирите. ’’Нуждаеме се от трите точки във всеки мач. Не е важно кой играе, дали аз или Макси Родригес, и как играеме, добре или зле. Важното е да победжаваме. Намираме се на пет точки от местата за Шампионска лига, но не искам да говоря за Шампионска лига, защото винаги когато го правим, след това губим. Следващият сезон трябва да играем в Европа дори това да бъде Купата на Уефа. Ние ще се борим за място там, а последните една, две срещи ще покажат дали ще успеем да намерим място в Шампионската лига, тогава вече ще говорим,” обясни българина.

Накрая футболист Номер 1 на България за 2006 година коментира равенството на своя отбор срещу Бетис: ’’В този мач не играхме добре, но тази среща свърши, сега трябва да забравим Бетис, защото ни остават 6 финала до края на първенството”, завърши българският национал.

АЛЕКСАНДЪР СТАНКОВ