Нападателят на Леванте Владимир Манчев изобщо не се притеснява от изказването на футболиста на Ейбар Мануел Идалго, че неговият тим е предложил премии на баските за победа над прекия съперник за влизане в елита Лорка: „Ще видим какво ще стане на терена. Никой в Леванте не се притеснява от изказването на Идалго. Такива неща се случват много често в последните кръгове на всеки шампионат. Най-важното е, че ние държим класирането си в Примера Дивисион в наши ръце. Ако победим Ейбар, след това идва и прекия двубой с Лорка. Всичко ще стане ясно след две седмици” – каза българинът на пресконференция.

Бившият футболист на Леванте, който в момента играе във вече изпадналия тим на Ейбар, Мануел Идалго заяви публично в четвъртък, че той и всички негови съотборници са получили премии от Леванте за победата си над Лорка (четвърти в класирането, на 2 точки зад тима на Владо Манчев). „Трябва да го приемем, това е част от футбола. Когато играят толкова пари е нормално да се случват подобни работи. Няма значение дали ще победиш с две дузпи или с голове от разигравания. Барселона също е стигала до успех по този начин. Това говори за доброто нападение на отбора.

Относно новия си пост на терена – на лявото крило, българинът каза: „Това е позиция, с която все още не съм свикнал. Далеч съм от наказателното поле и имам по-малко възможност да вкарвам. Ако обаче останалите се нуждаят от мен, правя всичко възможно да им помогна.”

ТАНЯ КАСАБОВА